fbpx

VINYASA FLOW YOGA

Vinyasa yoga er en yang baseret kraftfuld yoga form med fokus på flydende serier der kombinerer fysik, åndedræt og energier.

Vinyasa, stammer fra Hatha yoga. Betegnelsen vinyāsa refererer til justering af bevægelse og åndedrag, som skaber et dynamisk flow i asanas. Moderne Vinyasa flow yoga beskrives bedst som freestyle Ashtanga, da den ikke overholder den stive struktur af Ashtanga, som K. Pattabhi Jois har nedfatter. Ashtanga yoga kan spores tilbage til 200 BC.

Filosofi og principper
Vinyasa handler om kontinuerlig bevægelse og åndedræt.

Specifikke sekvenser:
Udtrykket vinyasa henviser til en bestemt række bevægelser, der ofte udføres mellem hver asana i en serie. Nu omstunder er vinyasa op til yoga læreren.

Åndedræt:
Længden af ​​en inhalering eller en udånding dikterer den tid, der bruges til at overgå mellem asanas. Opmærksomhed er lagt på åndedrættet og rejsen mellem asanas. Der anvendes en vejrtrækningsteknik som er en afslappet diafragmatisk vejrtrækningstilstand, der giver en oceanlyd i halsen (ujjayi).

Muskel Sammentrækninger:
Et andet vigtigt princip i Vinyasa Yoga er bandhaerne eller muskellåse / sammentrækning, som hjælper dig med at holde en stilling og bevæge dig sikkert ind og ud af stillinger. Der er 3 Bandhas.

  • Mūla Bandha, udført ved at stramme musklerne omkring bækkenet og perineumområdet.
  • Uḍḍīyāna Bandha, Kontraherer musklerne i det nedre abdominalområde.
  • Jālaṅdhara Bandha, opnås ved at sænke hagen lidt, mens du hæver brystbenet, der bringer blikket til næsespidsen.

Fordele ved vinyasa flow
Beroliger – Den stabile cyklus af indånding og udånding giver dig et beroligende, mentalt fokuspunkt.

Rensning af krop – De konstante bevægelser, fra den ene til den anden stilling, giver dig en ekstra kardiovaskulær fordel, der skaber intern varme. Den øgede cirkulation og sved fører til rensning af kroppen.
Du forøger muskelstyrken og fleksibiliteten – rutinerne, om de end er langsomme eller hurtigte, er fantastisk træning for din krop.

Bringer dig til nutiden – Yoga åbner dig op for nuet, hvilket er alt der er, og dette er døren til at opleve sandhed og ægte lykke.

Kontakt os i dagVi vil altid gerne tale om hvad vi kan gøre for din virksomhed

KONTAKT

Mail
info@yangyoga.dk

Telefon
+45 4141 5104

Adresse
Mars alle 1
2860 Søborg

Åbningstider
Mandag—fredag: 9:00–17:00
Lørdag & søndag: 10:00–16:00