fbpx

YIN YOGA

Yin yoga er en hatha yoga form der udelukkende forgår liggende eller siddende. Det er en yoga form der handler om at give slip og skabe plads.

Yin yoga er baseret på det taoistiske koncept yin og yang, modsætninger og komplementære principper i naturen. Yin er det stabile, ubevægelige, skjulte aspekt; yang er det skiftende, bevægelige, afslørende aspekt. I kroppen er de relativt stive bindevæv (sener, ledbånd, fascia) yin, mens de mere mobile og bøjelige muskler og blod er yang.

En yin yogaklasse består sædvanligvis af en serie af langsigtede, passive stillinger på gulvet, der hovedsagelig arbejder nederste del af kroppen – hofterne, bækkenet, det indre lår, den nedre rygsøjle. Disse områder er især rige på bindevæv.  Der er dog også rig mulighed for at benytte yin yoga til at løse udfordringer over hofterne. Stillingerne holdes i op til fem minutter af gangen, nogle gange længere.

Yin yoga er for dig, hvis du er træt og løbet tør energi eller du er overstimuleret og har for meget energi; hvis dit sind er overaktivt eller dine energiniveauer uberegnelige.

Vi lever i en verden, hvor vi bombarderes med stimuli, der er tilgængelig 24/7. Det er så nemt at ende op med aldrig at slukke – vi ender med et sind, der hele tiden har travlt med at behandle alle de oplysninger, der er kastet på det. Det er ligegyldigt om oplysningerne er gode, værdifulde eller noget vrøvl, for sindet skal stadig skal håndtere det. Sindet bliver vant til denne store mængde information og begynder at kræve stimuli, hvis der bliver stille. Så vi ender med at surfe rundt på nette og lede efter noget der kan beskæftige os; det er ligegyldigt hvad, så længe vi fylder hullerne. Huller vi i virkeligheden bør tillade at være der for finde ro. Det er noget man kan træne sig til, og det gør vi blandt andet igennem Yin Yoga.

Kontakt os i dagVi vil altid gerne tale om hvad vi kan gøre for din virksomhed

KONTAKT

Mail
info@yangyoga.dk

Telefon
+45 4141 5104

Adresse
Mars alle 1
2860 Søborg

Åbningstider
Mandag—fredag: 9:00–17:00
Lørdag & søndag: 10:00–16:00